Slaap je nou?

 

 

 

Worden jouw dagen beïnvloed door pijn? Misschien heb je alles geprobeerd maar is er niets dat echt helpt. Misschien heeft zelfs je arts al gezegd dat er niets te vinden is of erger nog, dat je er maar mee moet leren leven? Nou lekker dan, nu kun je niets meer!

Maar wat nou als ik je vertel dat pijn een vervelend maar heel slim signaal is van het lichaam.
En ik doel niet op het signaal dat er iets in je lichaam niet goed is, want een ontsteking herken je immers doordat het gebied waar de ontsteking zit, warm, dik en rood wordt. Maar ik heb het over een heel ander signaal. Eentje waar we in de meeste gevallen niets van begrijpen.

Je lichaam wil jou laten weten wat het nodig heeft. Als je bijvoorbeeld erg druk bent en veel stress hebt dan word je moe, hèt signaal dat je wat rustiger aan moet doen. Luister je naar dat signaal dan neem je even gas terug, las je een pauze in voordat je weer verder gaat met je bezigheden. Niets aan de hand. Mocht je niet luisteren dan komt je onderbewuste, via jouw lichaam met nog duidelijkere signalen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je grieperig wordt en in bed moet blijven. Het zou ook kunnen dat je even minder goed oplet omdat je zo moe bent, struikelt en je been breekt waardoor je “verplicht” rust moet houden. Hoe dan ook; je lijf geeft je signalen.

De vraag die je jezelf mag stellen is dus, wat wil mijn lichaam mij vertellen? Het kan zijn dat het antwoord voor de hand ligt en dat bewustwording al een groot deel van je genezing is. Maar het kan ook zijn dat jouw pijn of ongemak voortkomt uit dieper liggende issues. Misschien kun je er zelf helemaal niets bij bedenken, ben je je niet bewust van de reden van je klachten. Ervaar je er alleen maar veel ongemak van.

Met behulp van hypnose zijn onderliggende patronen op te sporen en te veranderen.
Soms kan iets waar je nu last van hebt veroorzaakt worden door een gebeurtenis uit het verleden. Reken je hiermee af, dan krijg je weer ruimte en rust in je lichaam. Ruimte om te genezen en je lichaam zeg maar, te resetten. Terug naar de “fabrieksinstellingen” voor dat stress en emoties grip kregen op wie je bent en op jouw functioneren.

Wat denk je… Zullen we samen kijken of we de arts met de mond vol tanden kunnen laten staan?