Uitgekomen dromen

 

 

 

Hulpvraag: Dyslexie en 13e school?

Begin 2019 kreeg ik de vraag of ik ook iets met hypnose en dyslexie kon. Ouders van de 14 jarige jongen waren de wanhoop nabij. De basisschool met dyslexie doorlopen was nog tot daaraan toe, maar het voortgezet onderwijs werd een ander verhaal. Na een zoektocht van 12 scholen, waaronder een blindenschool, was er maar liefst eentje die hun zoon aan wilde nemen. Alleen naarmate het schooljaar vorderde werden de problemen steeds meer zichtbaar. Men durfde het bijna niet te zeggen, maar de situatie was op zijn zachtst gezegd “spannend”. Tja, ze wilden alles aanpakken en via een bekende die door mij geholpen was vroegen ze om hulp. Na de sessie liepen ze in tranen weg en was ik ook diep geroerd…van geluk. Want na die 1e sessie las hij zomaar een stuk uit een best moeilijk studieboek van mij dat op mijn boekenplank stond. Bovendien kon hij foutloos schrijven: ik kan lezen en schrijven. Fantastisch nieuws, want deze jongen is natuurlijk niet de enige in Nederland. Hierna volgden er nog meer en hieruit blijkt dat deze 14 jarige jongen geen toevalstreffer is.  Allemaal zijn ze na 2 sessies in staat goed te lezen en schrijven.

                                                                                                                   

Hulpvraag: ADD/Dyslexie.

De moeder van Pedro benaderde mij om haar 10 jarige zoontje te helpen. Pedro zat op speciaal onderwijs maar was zeker wel een pienter ventje. Pedro was heel actief te noemen en had de diagnose ADD. Een paar dagen na zijn tweede behandeling in mijn praktijk informeerde ik zoals gebruikelijk hoe het ging. dit is de reactie van Pedro’s moeder.

Goedemorgen Gerda, ik wilde je sowieso een berichtje sturen. Donderdagavond heeft Pedro een stukje uit een moeilijk boek gelezen. Pedro heeft vanmorgen een heel stuk gelezen en het ging als een speer. Het tempo ligt behoorlijk hoog, zijn concentratie is héél erg verbeterd, dit zien we, buiten het lezen, ook terug in de dagelijkse dingen. Hij kletst niet meer overal doorheen en wacht op zijn beurt. Moeilijke woorden komen er zonder aarzeling uit. We zijn super blij en dankbaar. Pedro is ook erg trots en vol vertrouwen 🙌

 

Hulpvraag: Rugpijn.

Ik ben Mark, 56 jaar jong en door mijn werk heb ik een versleten rug en daardoor erg veel pijn. Van de huisarts kreeg ik medicijnen en die hielpen ook wel, maar helaas moest ik daarmee stoppen. Ik ben al een aantal jaren bij Gerda voor de massages en ontspanning in mijn rug en dat ontlaste (nog) steeds voldoende. Gerda heeft met mij al vaak gesproken over hypnose, maar zelf stond ik daar nog niet achter.

Toch werd ik nieuwsgierig en heb ik erover door gevraagd. Zij adviseerde hypnose om de zelf genezende kracht van het lichaam te activeren. Hierover heb ik wel nagedacht, maar voor mij was het nog “ver van mijn bed” en het heeft wel even geduurd voor ik besloot dit toch te gaan doen. Ik heb inmiddels 2 behandelingen gehad en ben daar erg tevreden over, mijn pijn is minder heftig en ik ben minder stijf en dit is voor mij een zeer positieve ervaring.

Bij mijn eerste behandeling heeft Gerda mij uitgelegd hoe het werkt en dat je er geestelijk helemaal bij bent en dat vond ik een prettig idee. De totale ontspanning die je voelt tijdens de behandeling is heel prettig, ik kreeg het heerlijk warm.

Na enkele dagen voelde ik verandering in mijn lichaam en ook twijfelde ik aan een tweede behandeling. Ik herkende het gevoel dat ik had namelijk niet, dus heb dit met Gerda besproken. Zij vertelde dat dit een positieve wending is, omdat mijn lichaam begon te reageren op de behandeling waardoor ik dingen anders ging voelen. Mijn tweede behandeling was nog intenser dan de eerste behandeling, de ontspanning van mijn lichaam was fantastisch.

Het gaat nu beter met mij, ik merk dat mijn lichaam anders reageert, dat de pijn duidelijk vermindert is na de hypnose en dit wil ik graag vasthouden.

Ik als nuchtere Hollander ben erg blij dat ik dit heb mogen doen Gerda, dank je wel voor je geduld en begeleiding.

Groeten Mark

 

Hulpvraag: Exceem en hoogtevrees.

Als kind klom ik in de hoogste bomen, kende ik geen angst. Niets was me te gek. En ergens in de weg naar volwassenheid ben die vrijheid kwijtgeraakt.

Maar mijn lief had een bucketlist dingetje wat hij toch wel heel van zijn lijstje wilde schrappen. Met een cabrio drie weken dwars door Italië en de snelwegen vermijden. Een tour waarvan ik weet dat ik op veel stukken met mijn hoofd onder het dashboard duik omdat ik niet durf te kijken. Misselijk van angst. Voor niemand gezellig en ook eigenlijk heel zonde. Ongemerkt mis je toch heel veel als je grote hoogte vermijd.

Maar hij was van mening dat ik maar naar Gerda moest gaan. Hij had een jaar hiervoor zelf kennis met haar gemaakt. Ze was zijn laatste strohalm want verder had hij alles al geprobeerd om de altijd aanwezige eczeem de rug toe te keren. Zijn handen open en zijn voeten tot bloedens toe in zijn schoenen… Ze had hem binnen een week gepland want de week erop, ging hij op vakantie. Het is toch fijn als je zonder jeuk op vakantie kan gaan zei ze… Dus hij ging, ruim een week voor de vakantie. Hij stond ervoor open maar was, nuchter als hij is, zeker ook sceptisch. De hele vakantie heeft hij geen ene plek gehad, de huid van zijn handen had zelfs een huidskleur in plaats van vurig rood. Geen jeuk, geen irritatie, rust. Een jaar erna kreeg hij weer wat plekjes. Hij heeft direct weer een afspraak gemaakt bij Gerda om nu ruim een jaar later nog steeds de vruchten van te plukken.

En ik? Ik ben dwars door Italië gereden, rechtop in mijn stoel. Zelfs de Gotthardpas over smalle steile weggetjes vond ik fantastisch. Ik kan weer mensen bezoeken die op 10 hoog wonen, ik kan plafonds schilderen op een trap en als ik ooit kleinkinderen heb, kan ik met ze van de hoogste glijbaan. Beide een verrijking!