Uitgekomen dromen (reviews)

 

 

 

Hulpvraag: ADD/Dyslexie.

De moeder van Pedro benaderde mij om haar 10 jarige zoontje te helpen. Pedro zat op speciaal onderwijs maar was zeker wel een pienter ventje. Pedro was heel actief te noemen en had de diagnose ADD. Een paar dagen na zijn tweede behandeling in mijn praktijk informeerde ik zoals gebruikelijk hoe het ging. dit is de reactie van Pedro’s moeder.

Goedemorgen Gerda, ik wilde je sowieso een berichtje sturen. Donderdagavond heeft Pedro een stukje uit een moeilijk boek gelezen. Pedro heeft vanmorgen een heel stuk gelezen en het ging als een speer. Het tempo ligt behoorlijk hoog, zijn concentratie is héél erg verbeterd, dit zien we, buiten het lezen, ook terug in de dagelijkse dingen. Hij kletst niet meer overal doorheen en wacht op zijn beurt. Moeilijke woorden komen er zonder aarzeling uit. We zijn super blij en dankbaar. Pedro is ook erg trots en vol vertrouwen

uitschrijven hulpvraag In Trance hypnotherapie

(De volgende berichtjes zijn reacties op de vraag hoe het nu gaat)

Hoi Gerda,
Het gaat super goed met Keano. Keano doet in de klas gewoon mee op klasniveau groep 7 en dat gaat hartstikke goed. Geen extra bijlessen meer en geen aparte groepjes op school voor hem. Zo geweldig!!! We zijn je zo dankbaar. En we willen het van de daken schreeuwen en stiekem doen we dat ook

 

Hoi gerda, het gaat goed. Hij komt, net als die laatste toetsweek voor de vakantie, heel relaxt over. Hij gaat ipv 4 middagen nu 2 middagen naar huiswerk begeleiding en vind dat nog wel erg prettig. En het valt me op dat hij meer vrije tijd over heeft dan vorig jaar terwijl hij wel zegt al z’n huiswerk af te hebben en volledig bij te zijn. De vragen die je me stelde heb ik hem ook gesteld en het enige wat hij weet is dat het goed gaat en verder weet hij niet wat er veranderd is voor hem.

 

Dag Gerda met het lezen merk ik zeker een verschil eerst moest Jeroen een woord in stukjes hakken en nu kan Jeroen het woord in een keer lezen. Hij heeft nu ook zin om te lezen. Bedankt voor je hulp.
2e bricht: Met Jeroen gaat het met het lezen goed.  Jeroen had een moeilijke opgave voor rekenen met veel tekst en kon de opgave gemakkelijk maken.
Gr yvonne

 

Januari 2023

Sinterklaasgedicht.

Vorig jaar kwam er een jongeman bij me met het label dyslexie.

Hij had moeite met lezen, schrijven en, omdat rekenen veel lezen inhoudt tegenwoordig, ook met rekenen.

Van ouders de vraag of ik kon helpen.

Deze jongeman, 15 jaar, we noemen hem voor het gemak Jeroen, wilde graag HAVO doen.

Hij weet precies wat hij wil worden en daar is HAVO een goede basis voor.

Helaas, door de problemen die hij ondervond met lezen en schrijven, moest hij naar de MAVO.

Totaal niet naar zijn zin en niet lekker in zijn vel, geen vriendjes en door dit alles totaal ongemotiveerd kwam Jeroen dus binnen.

Na een goed gesprek waarin hij uitsprak wat hij het liefste wilde gingen we aan de slag met hypnose.

Jeroen ging heerlijk liggen en ontspannen en ik heb hem mee genomen op een reis. Na deze reis kwam hij terug en las direct een stukje uit een boek. Dat ging erg vlot, het verbaasde hem zelf ook.

Hierna ging hij met ouder weer naar huis en spraken we af elkaar in het nieuwe jaar voor de 2e sessie te zien.

Na een week nog even contact gehad; tja het was moeilijk te zeggen wat de sessie nu gedaan had.

Begin januari kwam Jeroen terug voor de vervolgsessie. Dan begin ik ook altijd met de vraag hoe het gaat en wat er verandert is. Ik benoem de dingen die ze bij het 1e gesprek aan geven.

Hoe fijn om te horen dat het goed gaat op school. Hij heeft nieuwe vrienden gemaakt en zijn cijfers zijn steeds beter. Fantastisch nieuws natuurlijk.

Nog leuker verhaal dit: Met Sinterklaas maakt oma altijd lange gedichten voor iedereen in de familie.

Deze mogen ze om beurten hardop voor lezen. Voorgaande jaren had Jeroen er moeite mee en moest altijd hulp vragen bij woorden. Soms liet hij zelfs een ander de rest voor lezen.

Hoe leuk dat hij dit jaar zonder haperen of stotteren zo zijn hele gedicht zelf voor las. Iedereen was verbaasd en verrast over hoe hij ineens zo goed kon lezen.

 

Kijk daar wordt ik nou blij van…

Daarom hou ik zo van mijn werk.

Reactie van moeder:

Wat ik als ouder ook erg fijn vond is de rust en ontspannenheid die er na de sessie was. Hij was totaal rustig en tevreden. Ondanks zijn leeftijd vond hij dit zoveel fijner dan steeds maar gesprekken over wat anders moest. Buitenom het feit dat het veel beter met lezen gaat en zijn cijfers zijn gestegen, zie ik ook een enorme opluchting bij hem. Hij is rustiger, overziet situaties beter en bespreekt ook weer veel meer. Kortom een hele mooie reis met een positieve eind bestemming.

Namens ons nog heel erg bedankt!

kopje thee om te kijken wat ik voor je kan doen? In Trance hypnotherapie

 

Review 
Onze lieve, creatieve dochter van 10 kwam in aanmerking voor een dyslectie onderzoek. Ik voelde meteen dat die route niet de juiste is. Maar vanuit de school lijken er geen alternatieven te zijn. Onze dochter oefent goed, is serieus met haar werk bezig. Nog meer oefeningen, nog meer druk.
Het voelde niet goed. Gelukkig kwam ik op Gerda haar website. Het werken met het onderbewuste, het zelfhelend vermogen sprak mij aan. Ik heb twee afspraken met Gerda gehad en er is nu al enorm resultaat! Onze dochter heeft in twee maanden 1,5 jaar leesniveau ingehaald. Zonder moeite, zonder hard werken.
Voel jij dat het traject voor dyslectie frustratie en verdriet geeft bij je kind en/of jezelf? Dan kan ik je Gerda haar manier van werken aanraden. Geen seconde spijt van. Absoluut de investering waard. 
Ida 

Hulpvraag: Rugpijn.

Ik ben Mark, 56 jaar jong en door mijn werk heb ik een versleten rug en daardoor erg veel pijn. Van de huisarts kreeg ik medicijnen en die hielpen ook wel, maar helaas moest ik daarmee stoppen. Ik ben al een aantal jaren bij Gerda voor de massages en ontspanning in mijn rug en dat ontlaste (nog) steeds voldoende. Gerda heeft met mij al vaak gesproken over hypnose, maar zelf stond ik daar nog niet achter.

Toch werd ik nieuwsgierig en heb ik erover door gevraagd. Zij adviseerde hypnose om de zelf genezende kracht van het lichaam te activeren. Hierover heb ik wel nagedacht, maar voor mij was het nog “ver van mijn bed” en het heeft wel even geduurd voor ik besloot dit toch te gaan doen. Ik heb inmiddels 2 behandelingen gehad en ben daar erg tevreden over, mijn pijn is minder heftig en ik ben minder stijf en dit is voor mij een zeer positieve ervaring.

Bij mijn eerste behandeling heeft Gerda mij uitgelegd hoe het werkt en dat je er geestelijk helemaal bij bent en dat vond ik een prettig idee. De totale ontspanning die je voelt tijdens de behandeling is heel prettig, ik kreeg het heerlijk warm.

Na enkele dagen voelde ik verandering in mijn lichaam en ook twijfelde ik aan een tweede behandeling. Ik herkende het gevoel dat ik had namelijk niet, dus heb dit met Gerda besproken. Zij vertelde dat dit een positieve wending is, omdat mijn lichaam begon te reageren op de behandeling waardoor ik dingen anders ging voelen. Mijn tweede behandeling was nog intenser dan de eerste behandeling, de ontspanning van mijn lichaam was fantastisch.

Het gaat nu beter met mij, ik merk dat mijn lichaam anders reageert, dat de pijn duidelijk vermindert is na de hypnose en dit wil ik graag vasthouden.

Ik als nuchtere Hollander ben erg blij dat ik dit heb mogen doen Gerda, dank je wel voor je geduld en begeleiding.

Groeten Mark

 

Hulpvraag: Exceem en hoogtevrees.

Als kind klom ik in de hoogste bomen, kende ik geen angst. Niets was me te gek. En ergens in de weg naar volwassenheid ben die vrijheid kwijtgeraakt.

Maar mijn lief had een bucketlist dingetje wat hij toch wel heel van zijn lijstje wilde schrappen. Met een cabrio drie weken dwars door Italië en de snelwegen vermijden. Een tour waarvan ik weet dat ik op veel stukken met mijn hoofd onder het dashboard duik omdat ik niet durf te kijken. Misselijk van angst. Voor niemand gezellig en ook eigenlijk heel zonde. Ongemerkt mis je toch heel veel als je grote hoogte vermijd.

Maar hij was van mening dat ik maar naar Gerda moest gaan. Hij had een jaar hiervoor zelf kennis met haar gemaakt. Ze was zijn laatste strohalm want verder had hij alles al geprobeerd om de altijd aanwezige eczeem de rug toe te keren. Zijn handen open en zijn voeten tot bloedens toe in zijn schoenen… Ze had hem binnen een week gepland want de week erop, ging hij op vakantie. Het is toch fijn als je zonder jeuk op vakantie kan gaan zei ze… Dus hij ging, ruim een week voor de vakantie. Hij stond ervoor open maar was, nuchter als hij is, zeker ook sceptisch. De hele vakantie heeft hij geen ene plek gehad, de huid van zijn handen had zelfs een huidskleur in plaats van vurig rood. Geen jeuk, geen irritatie, rust. Een jaar erna kreeg hij weer wat plekjes. Hij heeft direct weer een afspraak gemaakt bij Gerda om nu ruim een jaar later nog steeds de vruchten van te plukken.

En ik? Ik ben dwars door Italië gereden, rechtop in mijn stoel. Zelfs de Gotthardpas over smalle steile weggetjes vond ik fantastisch. Ik kan weer mensen bezoeken die op 10 hoog wonen, ik kan plafonds schilderen op een trap en als ik ooit kleinkinderen heb, kan ik met ze van de hoogste glijbaan. Beide een verrijking!